НЕКЕ ДАВНЕ СЛИКЕ

Другари, данас се обиљежава Међународни дан средњошколаца.

Међународни дан средњошколаца обиљежава се у спомен на прашке студенте и средњошколце, који су због мирног протеста против нацистичке окупације своје земље, одржаног 17. новембра 1939. стријељани без суђења…

У неком другом времену, у неким прошлим годинама на данашњи дан смо одржавали приредбе, које сте ви, моји ученици свим срцем припремали. Биле су то приредбе, гдје сте показивали сву своју креативност, вољу и енергију, да покажете да живимо у хуманијем и љепшем друштву, него прашки студенти.

Били су то и дани препуни позитивне енергије, радости, ентузијазма. „Правили“ смо сценарије заједно, у ходу мијењали и „прекрајали“ све оно што смо мислили да треба, и тих дана, чинило се, да дишемо једном душом. Та енергија коју смо стварали из године у годину била је све јача, она нас је носила и тјерала да сваког сљедећег пута будемо све бољи.

Данас Дан средњошколаца спомињемо само овдје на „Стршку“.

Неке драге слике промичу пред очима, а сјећања су ми попут вртешке, док гледам фотографије са наших представа. Сјећам се неких драгих ученика, који су своје средњошколско образовање одавно завршили, сјећам се њихових улога и смијем се, као и тада.

Једног дана ће ова тешка година бити иза нас, а ми ћемо опет, као некада, припремати заједно представе. И опет ћемо се смијати и ширити позитивну енергију.

И држаћемо се оне: „Сви за једног, један за све „

До тада, поклањам вам неколико фотографија са претходних представа, да „обрнемо“ још који круг сјећања. Нека добра енергија живи на „Стршку“.

Воли вас Душица

Dajte komentar

Анкета

Како вам се допада сајт?

Преглед резултата

Loading ... Loading ...
Radio