Матурална екскурзија

Матурална екскурзија ове школске године почела је 17. маја, ишли су ученици из III1, III3, III4, II5 и II6 у пратњи разредника. Путовали смо у Италију и Шпанију.
По доласку у Венецију, што нам је била прва станица, бродом смо обишли цркву Светог Марка и трг након чега смо се упутили према мосту Ријалто. Након обиласка града преспавали смо у Лидо ди Језоло одакле смо се упутили према Верони. Посјетили смо стари римски амфитеатар, трг Ербе, Јудину кућу, маузолеј породице Скалигеђи.
На путу за Шпанију обишли смо и Монако и Монте Карло. Посјетили смо палату Грималдијевих, Океанографски музеј у Монаку, цркву светог Николе и коцкарницу.
У Шпанију смо стигли у раним јутарњим сатима. У Лорету смо боравили три дана гдје смо имали шетње по граду, купање на базену и мору, изласке у дискотеку Тропик, вожњу катамараном, посјету аква парку Маринеланд. Један дан је била организована посјета Барселони, а ученике је посебно одушевио фудбалски стадион Камп ноу.
На путу назад за Италију, посјетили смо Кан и Ницу гдје смо обишли градске знаменитости. У ноћним сатима смо стигли у Милано, дивили смо се Миланској катедрали и Миланској скали – оперској кући. Обишли смо галерију Виторија Емануела II и дворац Сфорца.
Дан након тога 25. маја кренули смо кући. Свратили смо у Палманова и Трст гдје се налази српска црква светог Спиридона, Трг уједињења Италије и Понте Росо. У Дервенту смо стигли у касним поноћним сатима.
Посјетити ова мјеста са другарима из разреда је непроцјењиво и јединствено искуство које не треба пропустити.

Стефани Драгишић, III4

Dajte komentar

Анкета

Како вам се допада сајт?

Преглед резултата

Loading ... Loading ...
Radio