Међународни дана матерњег језика

Поводом обиљежавања Дана матерњег језика наша школа организовала Вече поезије у библиотеци “Бранко Радичевић“. Ученици, професори, наши драги суграђани-сви су они уживали у добро познатим стиховима драгих нам пјесника. Било је то једно вече магије уткане у сваки тон и сваки стих. Посебно нам је драго што смо имали подршку како Библиотеке, тако и ОШ “19.април“ и надамо се да ће и убудуће наше установе сарађивати и изродити још много оваквих и сличних вечери. Публика је на поклон добила збирку пјесама у којој се налазе стихови читани вечерас, а уз збирку и по медењак који су правили ученици наше школе на часовима практичне наставе. Уз поезију, присутни су могли да уживају и у чају и крофницама.
Сутра ће се у нашој школи наставити обиљежавање Дана матерњег језика кроз јавни час гдје ће ученици на занимљив начин да уче о посуђеницама у српском језику и гдје ће кроз квиз показати колико добро познају правила свог матерњег језика.
Српски језик је један од око 7.000 језика који постоје у свијету. То је наш матерњи језик, дио нашег културног идентитета, тачка препознавања, различитости, али и толеранције и разумијевања. Треба вољети свој језик, чувати га од заборава и правилно га користити. Искористимо га и да пишемо најљепше стихове, да се изгубимо у магичном свијету поезије, да се утјешимо у тренуцима туге и да своју тугу подијелимо са папиром. Пишите, читајте, рецитујте, пјевајте! Нека вас ово модерно вријеме не спријечи да волите писану, јаку ријеч.

Dajte komentar

Анкета

Како вам се допада сајт?

Преглед резултата

Loading ... Loading ...
Radio