Ријеч директора


 

 

ОБРАЗОВАЊЕ, ТО ЈЕ ОНО ШТО ОСТАНЕ НАКОН ШТО ЗАБОРАВИТЕ СВЕ ШТО СТЕ НАУЧИЛИ У ШКОЛИ.

(Albert Einstein)


Бранка Јовић, проф.Вријеме које је пред нама мора бити вријеме обавезног средњег образовања и достизања европских стандарда у овом најважнијем сегменту друштва. ЈУ Стручна и техничка школа у Дервенти јесте али ће и у наставку бити још савраменија школа за квалитетно образовање ученика. У том правцу поред образовног сегмента кроз досљедну реализацију наставних планова и програма, посебну пажњу морамо посветити:

Jачању самопоуздања и развоју личности, као способности, знања, вриједности и ставова који ће младој особи помоћи да се квалитетно припреми за наставак школовања, оспособи да може по завршетку школовања у варијанти не уписивања факултета, одговорити свим захтјевима послодавца те постати образован, креативан и користан члан друштва.

Kао школа ћемо у оквиру својих могућности радити на промовисању и стварању савјесног и активног грађанства, афирмисању и јачању привредних капацитета и бити један од фактора подршке развијању Републике Српске.

Много је рада и активности уложено у развојни пут који има успјешне резултате а ти резултати су дјела многих генерација и радника ове школе. Жељели смо и остварили да наша школа буде мјесто гдје ђаци радо долазе и нерадо одлазе да то буде установа у којој се ради, учи, воли, гдје ученици желе да превазиђу своје учитеље. Жељели смо и остварили да нам родитељи буду партнери а локална заједница сарадници. Жељели смо и остварили да сви запослени буду професионални тим посвећен дјеци.

Наша школа има развијену практичну наставу у оквиру занимања која образујемо. Из наше установе излазе оспособљени кадрови из економије, машинства, угоститељства и пољопривреде. Свјесни смо да није довољно само знати, знање треба и примјенити. Није довољно хтјети, треба и учинити.

Наша школа ученицима пружа добру основу за даље школовање.

Тачно је да човјек учи док је жив али није мање тачно да је човјек жив док учи и док се мијења.Dajte komentar

Анкета

Како вам се допада сајт?

Преглед резултата

Loading ... Loading ...
Radio